vrijdag 30 november 2007

meer tentoonstellingenEen plaatje uit het begeleidenden boekwerk. Een prachtige uitgave. Ga voor het volledige overzicht naar de link POP-UP boeken

dinsdag 27 november 2007

Vojtech Kubasta,zijn leven en werk

Lees ook de uitgebreide catologus over:
The Life and Art of Vojtech Kubasta (1914-1992)
by Ellen G.K. Rubin
(from the catalog of the exhibition, Pop-ups, Illustrated Books, and Graphic Designs of Czech Artist and Paper Engineer, Vojtech Kubasta (1914-1992), held at the Bienes Center for Literary Arts, Broward County Main Library, Ft. Lauderdale, FL Jan 25-April 30, 2005) with apologies for the lack of proper Czech accent marks.
The Kubasta catalog has just been awarded The Mary Ellen LoPresti Award for Excellence in Art Publishing
Exhibition Catalog-Honorable Mention by
The Art Libraries Society of North America-Southeast Chapter

Bienes Center for Literary Arts en klik de regel aan: See de PDF version of the catalog now!


........lees alles over Kubasta de man en zijn werk

maandag 26 november 2007

the Bienes Museum of the Modern Book


Een prachtige verzameling van werken van Kubasta is bijeengebracht. Zo compleet en gedetailleerd weergegeven dat het een plezier is om naar te kijken. Ga dat ook direct doen. Klik hiernaast in de groene strook op de link met de gelijknamige titel. Daarmee ben je wel wat uurtjes zoet.

een trotse dochter

Lees het verhaal over Kubasta van zijn dochter "Dagmar Kubasta:
"Mijn vader tekende foto's voor kinderen," zegt Vojtech Kubasta's dochter, Dagmar Kubostová Vrkljan. "Zijn leven heeft de ambitie, hij was voor de verrijking van het leven van kinderen. Kubasta het werk nog betovert de jongeren - en de jongeren het hart. (Boven) Vojtech Kubasta zelfportret, leeftijd 21 (1935, Dagmar Kubostová Vrkljan collectie). Lidove Jeslícky nativity (voor - en achterkant, 1968, The bienes Center For The Literary Arts Collection).
In de link hiernaast kun je zien wat de trotse dochter van Kubasta over haar vader te vertellen heeft:
In het delen met u van het werk van een getalenteerd artiest, Illustrator, en Paper Engineer, beginnen we onze Kubasta werk met grote spanning. Ons doel is om deze zo compleet mogelijke bibliografie te maken. Dat zou onmogelijk zijn geweest zonder de hulp van vele mensen. We zouden vooral willen bedanken Milan Zabransky, Praag, voor zijn onvermoeibare inspanningen; Het bienes Center Librarian, James A. Findlay, voor het mogelijk te fotograferen zijn collectie, en Dagmar Kubastová Vrkjan, voor het delen met ons haar bewegende herinneringen aan haar vader.

zondag 25 november 2007

de kerststal


Eén van zijn meest bekende kunstwerken is zijn kerststal. deze stamt uit het jaar 1971 en wijkt iets af van het originele exemplaar. Vergelijk met het door zijn dochter getoonde exemplaar.

Vojtech Kubasta


Vandaag maken we kennis met de kunstenaar Vojtech Kubasta.[07-10-1914, Wenen]